Dijital Baskılı Kumaşlar

Dijital Baskılı Kumaşlar

Kumaş seçiminde renkler ve desenler seçimin belirleyici unsurları arasında yer almaktadır. Dikişte konseptli, eğlenceli bir şeyler dikmek isteyen kişiler özellikle desenli kumaşlara yönelmektedir. Çok uzun yıllar öncesinde desenli kumaşların tanınırlığı ve bulunması günümüzdeki kadar olmasa da günümüzde düz kumaşlardan daha çok desenli kumaşlara rastlamak mümkündür. Sıradan desenler arasında yer alan gül, yaprak, yıldız gibi desenlerin arasında görenleri büyüleyecek desenlere rastlamak da mümkün olmaktadır.

Teknolojik gelişmeler hayatın her alanını etkilediği gibi üretim alanını doğrudan etkilemektedir. Tekstil sektörü de teknolojinin gelişmelerinden ciddi boyutlarda etkilenmesi ile bilinmektedir. Günümüzde artık kumaşlarda dijital baskı tercih edilmektedir. Eski kumaşçılar için çok yeni bir kavram olmasına rağmen piyasa genelinde hızla yayılmaya devam etmektedir.

Dijital Baskılı Kumaşların Sunduğu Avantajlar

Sıradan baskılar ile dijital baskılı kumaşlar arasındaki fark herkes tarafından merak edilmektedir. Özellikle kumaş satışı yapan internet sitelerinde de dijital baskılı kumaşların reklamı çoğunlukla ön plana çıkarılmaktadır. Dijital baskılı kumaşların en büyük avantajı bilgisayarlı ortamlarda üretimleri gerçekleştirildiğinden dolayı sınırsız tasarım ve sınırsız renk imkanı sağlamaktadır. Öte yandan üreticisine de zaman tasarrufu, enerji tasarrufu gibi birçok avantaj sağlamaktadır.

Dijital baskılı kumaşlar aynı zamanda solma yapmadığından dolayı da uzun yıllar güvenle kullanılabilmektedir. Bu özelliği sebebiyle dikiş projelerinde sıklıkla sık yıkanan, güneşe maruz kalan koltuk kılıfı, kırlent, masa örtüsü gibi ürünlerin dikiminde tercih edilmektedir.

Dijital Baskılı Kumaşlardan Neler Dikilir?

Kumaşçılara en çok sorulan, internet sitelerinde yaygın olarak aratılan dijital baskılı kumaşlar, kullanım kolaylığı sunması nedeniyle çok tercih edilmektedir. Bu kumaşlar ile yapılan dikiş çalışmaları da diğer kumaşlar ile aynı şekilde gerçekleştirilmektedir. Fakat her desenli kumaşta olduğu gibi kumaş kesimi esnasında dikkatli olmak gerekmektedir.

·         Masa örtüsü
·         Koltuk, kanepe, çekyat kılıfı
·         Perde
·         Sandalye Kılıfı
·         Çok amaçlı örtü gibi projelerde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Dijital baskılı kumaşların kullanım ömrü daha uzun olmaktadır. Fakat %100 polyester olmasından dolayı kıyafet ürünlerinin yerine daha çok ev tekstili, aksesuar gibi alanlarda dikiş projeleri için uygun görülmektedir. Üstelik renk atma problemi, solma sorunu olmaması da bu alanlar için ideal kumaş olduğunu kanıtlamaktadır. Döşemelik kumaşlarda son yıllarda sıklıkla dijital baskılı kumaşlar tercih edilmektedir.

Tekstilde Dijital Baskılı Kumaş Kullanım Alanları

Tekstil sektörü her alanda her geçen gün gelişerek ilerlemeye devam etmektedir. Dikiş dikmeyi sevenler, tekstil sektöründe üretilen ürünleri de yakından takip etmektedir. Fikir almak, gelişmeleri takip etmek adına bu sektörü yakından takip etmek dikiş öğrenmek isteyen, dikişle para kazanmak isteyen kişilere yardımcı olmaktadır.

Dijital baskının yaygın olarak kullanılması da her geçen gün bu kumaşların farklı projelerde değerlendirilmesine yardımcı olmaktadır.


  • ·         Dijital baskılı kumaştan tişörtler
  • ·         Dijital baskılı kumaştan runner modelleri
  • ·         Dijital baskılı kumaştan yastık kılıfları
  • ·         Dijital baskılı kumaştan atkı vb. aksesuarlar
  • ·         Dijital baskılı kumaştan forma
  • ·         Dijital baskılı kumaştan triko
  • ·         Dijital baskılı kumaştan masa örtüsü
  • ·         Dijital baskılı kumaştan tunik son zamanlarda internet aramaları içerisinde üst sıralarda görülen dikiş projelerini oluşturmaktadır.

Dikiş dikmeyi seven kişiler, dijital baskılı kumaşlara ilişkin fiyat konusu da merak etmektedir. İnternet sitelerinde ve kumaşçılarda yapılan piyasa araştırmaları sonucunda dijital baskılı kumaşların fiyatlarının değişkenlik gösterdiği görülmektedir. Ancak kumaş sektöründeki fiyatlara bakıldığında çok pahalı bir kumaş türü olmadığı söylenebilmektedir. Kişiler, ister online ortamlarda ister kumaşçılarda rahatlıkla bütçelerine hitap eden, beğendikleri renk ve desenlere sahip dijital baskılı kumaş bulabilmektedir. Dijital baskılı kumaşlarda da fiyatlandırma tıpkı diğer kumaşlarda olduğu gibi metre üzerinden yapılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi