Muhafazakâr İnsanların Tatil Tercihleri: İslami Oteller

Muhafazakâr İnsanların Tatil Tercihleri: İslami Oteller

Toplumda her kesimden insanlar, tüm yıl boyunca çalışıp yorulmakta ve şöyle güzel bir tatili hak etmektedir. Tatil kavramı, kişilerin sosyal çevrelerine, yetiştiriliş tarzına, sosyo – ekonomik durumuna gibi çok çeşitli etkenlere göre farklı anlamlar kazanabilmektedir. Kimileri sahil semtlerinde doyasıya güneş, kum ve denizin keyfini çıkarmayı tatil olarak değerlendirirken kimileri ise doğa ile baş başa kalabilecekleri tatilleri tercih etmektedir. Tatil acentelerine bakıldığında her kesimin hem bütçesine hem yaşam tarzına hem de zevklerine uygun tatil imkânlarının tanındığı görülmektedir.

Toplum içerisinde çok geniş bir kitleyi oluşturan muhafazakâr kesimin tatil tercihlerinde de belli başlı hususlar ön plana çıkmaktadır. Otelde, rahat ve huzurlu bir tatil geçirmeyi isteyen muhafazakâr kesim insanı, otelin kendisine sunduğu imkân ve ikramlardan önce İslami şartlara uygunluğuna bakmaktadır. Bu nedenle çoğu otelde rahat edemediklerini, özellikle havuz ve deniz imkânlarından yararlanamadıklarını dile getirmektedir. Son dönemlerde giderek sayıları çoğalan İslami oteller, muhafazakâr kesim insanlarının konforlu, huzurlu, mutlu ve A’DAN Z’YE İslami şartlara uygun bir tatil geçirmeleri için ön plana çıkmaktadır.

İslami Otellerde Lüks Yaz Tatili

Doğada yapılan tatiller, yurt dışı gezileri gibi tatil seçenekleri de akıllara gelse de tatil denildiğinde ilk akla gelen deniz, kum ve güneş üçlemesi olmaktadır. İnsanı dinlendiren mavisinde, yazın en sıcak günlerinde, altın rengi kumlarda olmak tüm yılın yorgunluğunu atmak isteyen insanların ilk tercihi olmaktadır.

Muhafazakâr kesimler, İslam şartları gereğince kadın – erkek karışık, aynı ortamda deniz ve havuz keyfi yapamamaktadır. Birçok tatil köyü ve otelde kadın – erkek karışık havuz ve plaj olması, muhafazakâr ailelerin bu hizmetlerden kaçınmasına neden olmaktadır. İslami otelleri diğer otellerden ayıran en belirgin özellik de bu kısımda ortaya çıkmaktadır. Hizmet verirken muhafazakâr kesim kişilerinin hassasiyetlerine özen gösteren oteller, kadın ve erkekler için ayrı havuz, plaj ve güneşlenme alanları imkânı tanımaktadır.

Muhafazakâr otellerin teras katlarında, erkeklerin girişinin yasak olduğu, kadın personelle hizmet verilen kadınlara özel havuz ve güneşlenme alanı kurulu imkân sağlayan oteller dahi bulunmaktadır. İslami otellerde kadın plajları da erkeklerin denize girdiği bölgeden branda vb. şekillerde ayrılarak kadın kadına eğlenebilecek, güneş ve denizden faydalanabilecek ortam sağlanmaktadır.

İslami otellerde tatil yapmak isteyen kişilerin, akıllarına takılan ve hassasiyet gösterdikleri bir diğer konu ise yiyecek – içecek hizmetleri olmaktadır. Diğer tatil otellerinde alkol satışının olması, yemeklerde haram etlerin ve sosların kullanılması İslam dinine aykırı olduğu için muhafazakâr kesimden kişilerin bu otelleri tercih etmemesine neden olmaktadır. İslami otel mutfaklarında genellikle helal sertifikası bulunan ürünlerle yemekler hazırlanmakta, bu belgeler otele gelen misafirlere de sunulmaktadır. Bunun yanı sıra alkollü içecek satışı kesinlikle otelin hiçbir yerinde bulunmamaktadır. Ayrıca et yemeklerinde helal et kullanılmaya özen gösterilmekte ve İslami kesim usullerine uygun kesimhanelerden etler temin edilmektedir.

İslami Otel Oda İmkânları

Tatil otellerinden sadece İslami koşullara uygun hizmet anlayışı ile ayrılan İslami otellerin diğer alanlarda bir farkı bulunmamaktadır. Tatil için oteli tercih edecek her ailenin bütçesine uygun oda seçenekleri bu otellerde de müşterilere sunulmaktadır. Odanın büyüklüğü kral dairesi, süit vb. özellikleri, kaç kişinin konaklayacağı, oda manzarası gibi noktalar oda fiyatlarının değişkenlik göstermesine neden olmaktadır.

Otel içerisinde kişilerin İslam koşullarına uygun olarak eğlenceli vakit geçirebilecekleri, sosyal etkinliklere katılabilecekleri imkânlar da sağlanmaktadır. Aynı zamanda otel odalarında ve otel genelinde misafirlerin dini ibadetlerini gerçekleştirebilecekleri alanlar hazırlanmaktadır.

İslami Oteller Erken Rezervasyon Dönemleri

Geçtiğimiz yıllarda İslami otellerin az bilinir olduğu dönemlerde, bu otellerde konaklamak için yer bulmak oldukça zordu. Ülkemiz genelinde her geçen gün İslami otellerin sayısı artış gösterse de, birçok aile tarafından tatil için tercih edilen bu otellerde sezonda oda bulmak oldukça zorlaşmaktadır. Bu nedenle sezon sonlarında başlatılan erken rezervasyon imkânlarını takip etmek gerekmektedir.

Erken rezervasyon dönemlerinde kişiler, ileriki dönemler için tatil rezervasyonlarını gerçekleştirme imkânı yakalamaktadır. Otelin istedikleri odalarında “her şey dâhil” vb. hizmet politikaları ile konaklama imkânını erken yakalayan kişiler, aynı zamanda erken rezervasyonla sezonda ödeyecekleri ücretlerin çok altında fiyatlara tatil yapmaktadır. Hesaplı, rahat bir tatil için ve “bu sene tatile nereye gitsek” sorusuyla uzun süre boğuşmamak için erken rezervasyon büyük kolaylık sağlamaktadır.

İslami Otel Tatil Fiyatları

İslami otel gibi özel teması bulunan otellerde tatil yapmak isteyen vatandaşlar, bu otellerde tatilin kendilerine diğer otellerdeki tatil imkânlarına göre daha pahalı bütçelere mal olacağını düşünmektedir. Ancak bu durum tamamen bir şehir efsanesinden ibaret olmanın ötesine geçmemektedir. Çünkü İslami tatil otellerinde diğer otellere göre daha fazla fiyat ödeme, oda fiyatlarının katlanması gibi bir durum asla söz konusu olmamaktadır.

Tatil için tercih ettiğiniz İslami otel hangi tatil ilinde ve hangi bölgedeyse oranın tatil otel fiyatlarına uygun olarak kendi fiyatlarını belirlemektedir. Bu nedenle diğer oteller ile aralarında uçuk fiyat farklılıkları oluşmamaktadır. Üstelik erken rezervasyon ile çok uygun fiyatlara tatil yapma imkânı da tatilcilere sunulmaktadır.

Online İslami Otel Tatil Rezervasyonu

İnternetin yaygın olarak kullanılması tatil için otel arayışında olan kişilerin işlerini de kolaylaştırmaktadır. Kişiler, internet sitelerine giriş yaparak otelin odalarından yemekhanelerine, denizinden havuzuna, eğlence mekânlarından resepsiyonuna kadar tüm alanlarını rahatlıkla görüntülü olarak görebilmektedir. Aynı zamanda vakit kaybetmeden, oteli arama zorunluluğu olmadan, istedikleri saatte istedikleri yerden online tatil rezervasyonlarını da gerçekleştirebilmektedir.

Online tatil rezervasyonu yapabilmek için kredi kartı kullanıcısı ve internet bağlantısının bulunması gerekmektedir. Bunun dışında öncelikle bir tatilcilere otel fırsatlarını sunan siteye giriş yapılmalıdır. Ardından tatil için istenilen otel seçildikten sonra açılan sayfada kişilere bir form açılmaktadır. Formda kaç kişi, kaç gün, hangi odada gibi sorulan soruları eksiksiz ve doğru doldurmak gerekmektedir. Ardından formu onaylayıp kredi kartı bilgileri ile ödemeyi yaptıktan sonra tatil rezervasyonu halledilmiş olmaktadır.

Kişilerin, online tatil rezervasyonu yaptırırken dikkatli olması gerekmektedir. çünkü her geçen gün sayısı artan internet dolandırıcıları, açtıkları sahte tatil rezervasyonu siteleri ile kişilerin kredi kartlarından yüklü miktarlar çekerek onları dolandırmaktadır. Bu nedenle kişiler, online rezervasyon yaptıracakları sitelerin güvenilir adresler olduğundan emin olmalıdır. Öncelikle site hakkında kısa bir araştırma yapmak, yorumları okumak fikir sahibi olmaya yardımcı olmaktadır.

İslami otellerde konaklamak isteyen bazı kişiler için ödeme seçeneği de önemli olmaktadır. örneğin, bazı kişiler kredi kartı kullanmamaktadır. İslami otellerde sık karşılaşılan bu durumda oteller farklı seçenekler sunmaktadır. Bu nedenle rezervasyon için otelin müşteri temsilcilerine ulaşarak ödeme seçenekleri hakkında bilgi almak mümkündür. Otele gidildiğinde tatil öncesi veya sonrasında elden ödeme imkânı sağlayan oteller bulunmaktadır. Aynı zamanda Muhafazakârotellerde tatil yapmak isteyen tatilcilere, oteller kredi kartına 9 taksit gibi çeşitli taksitlendirme imkânları da sunarak ödeme kolaylığı sağlamaktadır.


Online rezervasyon sitelerini sadece rezervasyon işlemi için değil, otel tarafından verilen ücrete hangi hizmetler dâhil, otelde hangi hizmetler için ekstra ücret ödemek gerekiyor gibi soruların yanıtını bulmak için de giriş yapılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi