Mail Arşivleme Hizmeti


Gündelik yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası olan e-mail, artık iletişimin de en temel araçlarından biri haline geldi. İletişimin yazılı olması sözlü iletişimin en temel riski olan unutmayı ortadan kaldırdı. Ancak her ne kadar yazılı olsa da yazışmaların tarihsel kayıtlarının tutulması gereği ortaya çıkmıştır. Eski yazışmalar arasında zaman zaman bazı detayları araştırmak gerekebilir bu nedenle yazışmalara ait tarihsel kayıtların doğru şekilde saklanması ihtiyaç duyulduğu anda kolayca ulaşılabilmesi için bir mail arşivleme servisi kullanılmalıdır.

Kurumsal mail çözümleri üreten birçok firma mail arşivleme hizmeti vermektedir. Ancak her serviste olduğu gibi mail arşivleme hizmeti alırken de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Öncelikle mail arşivlerinin tutulacağı platformların doğru bir alt yapı üzerinde yapılandırılmış olması gerekmektedir. Sistemler kendi içinde yedekli yapılandırma prensiplerine göre dizayn edilmeli, kayıtların tutulacağı diskler saklama stratejisine en uygun RAID yapısı ile konfigüre edilmelidir.

Sitem disk ve database’inin kendi içinde yedeklenmesi yeterli olmayacağı gibi arşivlere sürekli ve kesintisiz erişimin sağlanması için lokasyon bazlı yedekleme yapılmalıdır. Bu sayede lokasyonlardan birinde herhangi bir neden ile sisteme erişim sağlanamadığı durumda yedeklemenin yapıldığı diğer lokasyondan veriler çağırılarak kesintisiz olarak erişim sağlanabilir. Lokasyon bazında yedekleme felaket kurtarma senaryolarının en temel kuralları arasında yer almaktadır.

Coğrafi bir bölgeyi kapsayan bir afet sonrası enerji veya data hatlarının kesilmesi veya sistemlerin bulunduğu lokasyonda oluşabilecek herhangi bir felaket senaryosuna karşı bilginin muhafaza edilmesi de sağlanmış olacaktır. Kesintisizliğin yanı sıra verilerin güvenliği de sağlanarak kullanıcı verileri arşivlenmelidir.

Arşivleme sistemlerinden bazıları 3. Party sistemler ile entegre olarak yazışmaların bir kopyasını kullanıcının tercih edeceği 3. Party bir servis ile doğrudan paylaşabilir. Verilerin arşivlenmesi ve güvenliğinin sağlanması kadar diğer bir önemli husus ise sorgulanan verinin en hızlı şekilde kullanıcıya teslimidir. Bunun için de gelişmiş storage mimarilerinden istifade edilmektedir. Bu mimarilerin algoritma mantıklarına göre sık kullanılan veriler en hızlı ve en üst katmanda tutulurken daha az sorgulanan verilerin daha alt katmanlarda ve sıkıştırılarak tutulmaktadır.

Anlatılan tüm profesyonel kurguları uygulamak ve gerekli altyapının dizayn edilmesi elbette profesyonel ekiplerin çalışması ile mümkündür. Unutmayın yazışmalarınızın güvenliği kadar gizliliği de önemlidir. Bu nedenle gizlilik sözleşmeleri olan, KVKK hükümlerine uygun şekilde saklama yapan ve altyapı anlamında yedekli ve güvenilir çözümler üreten iş ortaklarını tercih edin. Mail arşivleme hususunda katma değerli servisler sunan www.gomail.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi