Yaşadığınız Yer İçin Yeni İş Fikirleri



81 vilayet ile çok büyük bir ülke olan Türkiye'de ilçe, kasaba ve beldeler göz önünde bulundurulduğunda, birçok küçük yaşam alanı yer almaktadır. Örneğin, Rize'nin küçük bir kasabasında İstanbul ve Ankara gibi kentlerde yer alan ama kolayca ulaşamayacağınız birçok ürün ve fırsat bulunmaktadır. İşte bu fırsatları yaşadığınız yere ulaştırmak sizin için yeni iş fikirleri içerisinde bulunabilir.

Yeni bir lezzet, yeni bir teknoloji veya yeni bir eğlence türü yaşadığınız yer için en karlı iş fikirleri içerisinde bulunabilecektir. Örneğin, çok uzun yıllardır giderek gelişen bir sektör olan Play Station kafe günümüzde halen birçok kent ve kasabada yeni yeni gelişen bir sektör oluşturmaktadır. Bu nedenle bu tip fırsatlar yeni iş fikirleri içerisinde her zaman yer almaktadır. Ancak bazen sıfırdan başlamak istediğinizde sermayesiz iş fikirleri için de fırsatlar yer alır. Bu nedenle öncelikle sahip olduğunuz imkanları göz önünde bulundurmanız gerekir.

Atari Salonları Açmak

1990'lı yıllarda neredeyse her kentte çok eğlenceli ve keyifli mekanlardan biri olan atari salonları bir zaman sonrasında etkisini yitirmişti. Ancak son yıllarda özellikle büyükşehirlerde yeniden popüler hale gelen bu salonlar Anadolu'nun birçok şehrinde en karlı iş fikirleri arasında yer alabilir. Ancak bu iş için mutlaka iyi bir sermayeye sahip olmanız gereklidir.

Mobilya Mağazası Açmak

Anadolu'nun birçok kentinde halen insanlar İstanbul ve Ankara gibi kentlerden mobilya satın almayı tercih etmektedir. Bu durumda yeni iş fikirleri içerisinde şehriniz için kaliteli ve yeni mobilyaları satışa sunacağınız işletmeler açmak yer alabilir. Özellikle evlenmek isteyen yeni çiftler için bu tip işletmeler fırsat sağlayacaktır.

Fastfood Restoranlar Açmak

Yöresel yemek kültürlerine sahip olan Anadolu'nun küçük şehirlerinde özellikle gençler yeni lezzetler denemek istemektedir. Bu nedenle yeni iş fikirleri içerisinde bu tip restoranlar tercih edilebilir. Örneğin kumpirci, Hatay dönercisi, Adana börekçisi veya patso gibi lezzetler herkes için tercih edilir ürünler oluşturmaktadır. 
Öğrenci İşletmeleri Açmak
Bilhassa üniversite öğrenci sayısının arttığı şehirlerde öğrencilere hitap edecek işletmeler tercih edilebilir. Bazen sermayesiz iş fikirleri bazen küçük sermayelerle yatırımlar yapılabilir. Öğrenciler için ödev hazırlığı yapacak işletmeler veya uygun fiyata ev temizliği gerçekleştirecek işletmeler açmak tercih edilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi