İntihal Raporu İçin Programlar Nasıl Kullanılır?




Bir tez çalışmasının, akademik makale veya proje çalışmasının benzerlik oranını tespit edebilmek için intihal programları kullanılabilir. Bugün ilk aşamada birçok kişi tarafından turnitin sistemi kullanılsa da bu konuda seçilebilecek birçok farklı program sayesinde de intihal raporu elde edilebilir. Bu sayede çalışmanızda ne kadar benzerlik olduğunu ve ne kadar benzerlik düşürme işlemi yapmanız gerektiğini de tespit edebilirsiniz.

Eğer bir akademik çalışmada intihal oranı çok yüksek çıkarsa, akademik destek kesilebilir ve çalışmanız kabul edilmeyebilir. Bu nedenle kullanılan programlar çalışmanın ne kadar orijinal yani özgün olduğunu belirtir. Bugün akademik alanda bu açıdan kolaylık sağlayan birçok program, teknolojik olarak bilimsel çalışma yapmak için kolaylıkla kullanılabilir.

Denetleme gerçekleştirmek açısından etkileri kanıtlanmış ve kabul edilen programlar arasında turnitin gibi fırsat sunan URKUND, Viper ve Plagiarisma gibi orijinal yazılımlar yer almaktadır. Bu yazılımlar sayesinde intihal incelemesi gerçekleştirirseniz, öncelikle talep edilen ücreti öder sonrasında sonuç sağlayabilirsiniz. Ardından elde ettiğiniz rapora göre gereken noktada intihal düşürme işlemi yapabilirsiniz.

İntihal Raporu İçin Doğru Seçim Nedir?

Genellikle üniversiteler belirli bir maliyete sahip olan ve genellikle de yüksek bütçeler talep eden intihal programları için anlaşmalar gerçekleştirir. Bu programlar çok basit bir kullanıma sahip olmaları ile birlikte birbirlerine benzeyen bir yapı gösterir. Ancak öğrenciler bu programı belirli bir ücret karşılığında kullanmak için hizmet alamadığında, intihal raporu açısından firmalar üzerinden hizmet talep edebilir.

Bugün Benzerlik Raporu firması gibi profesyonel firmalar tarafından intihal oranı belirlemek açısından güvenilir programlar seçilmektedir. Bu programların sağladığı oranlar maksimum %30 gibi bir orana kadar intihal kabulü sağlayabilir. Ancak akademik çalışmanın teslim edileceği üniversitenin belirlemiş olduğu maksimum benzerlik oranı göz önünde bulundurulmalıdır.

Benzerlik Raporu firması, genellikle %3’e kadar ulaşan benzerlik oranı verilerini gayet normal saymaktadır. Çoğu zaman üniversiteler tarafından ise %30 gibi oranlara kadar benzerlik kabul edilebilir. Ancak daha üstü oranda benzerlik bulunuyorsa veya yine de daha düşük benzerlik elde edilmesi isteniyorsa, intihal düşürme hizmetleri de firma tarafından verilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi