Tez Düzenleme ile Eksiksiz Çalışmalar



Yüksek lisans veya doktora gibi eğitiminde mezuniyet öncesindeki en zor süreci tez düzenleme süreci oluşturmaktadır. Bu süreç içerisinde çalışmanın basıma hazır hale gelmesi noktasına kadar birçok inceleme ve düzenleme gerekir. Gerek yeterli süreye sahip olunmadığında gerekse bu konuda zorlanıldığında tez düzenleme için profesyonel hizmetler almak daha doğru bir çözüm oluşturabilir.

Akademik çalışmaların veya  kitap dergi makale gibi yazıların kurum veya kuruluşlarca belirlenen yazım formatına uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Tez Formatlama, bilimsel çalışmaları şekilsel açıdan biçimlendirme işlemidir. Doktora, yüksek lisans tezleri, dönem ve proje ödevleri, makaleler vb. çalışmalar teslim edilecek kurumun hazırladığı yazım kılavuzuna göre formatlanması gereken bilimsel çalışmalardır.

Bir akademik çalışmanın eksiksiz hale getirilmesi ve sorunların ortadan kaldırılması açısından gerçekleştirilen tez düzenleme hizmetleri, birçok ayrıntıyı tamamlayıcı bir hizmettir. İsteğinize bağlı olarak bu hizmetlerde tezin herhangi bir kısmı veya tamamı için düzenleme talep edilebilir. Bu kapsamda sayfa sayısına göre kaynakça düzenleme, otomatik içindekiler listesi oluşturma, tablo düzenlemeleri veya kaynakların tamamlanması gibi birçok işlem yapılabilir.

Düzenleme işlemleri ile benzer bir yapıya sahip olan tez formatlama hizmeti sayesinde de tezinizdeki tüm eksiklikleri ortadan kaldırabilirsiniz. Formatlama işlemi üniversite tarafından size verilmiş yazım kılavuzuna uygun bir tez çalışmasının ortaya çıkarılmasını sağlar. Genellikle her enstitü farklı bir yazım kılavuzu hazırlar ve standart bir tezin bu kılavuza uygun olması istenir. Çalışmalar genellikle Microsoft Word üzerinde gerçekleştirilirken, sayfa başına veya proje üzerinden belirlenen ücretlendirmeler ile hizmet alınabilir.

Tez Formatlama Neden Gereklidir?

Bilimsel çalışma yapılırken enstitüler öğrencilere yol göstermek amacıyla yazım kılavuzları hazırlamaktadır. Bu kılavuzlar bilimsel çalışmaların yazımına ilişkin yazım kurallarını ifade ederek genel bir çerçeve çizmektedir. Böyle bir yazım kılavuzunun hazırlanmasındaki amaç farklı alan ve konularla alakalı bilimsel çalışmaların kendi içerisinde şekilsel anlamda iç tutarlığı ve biçimsel bütünlüğünü sağlamak düşüncesidir. Başka bir ifade ile tez formatlama Üniversite tez yazım kılavuzuna veya kitap dergi makale gibi yayımlarında istenilen formata uygun hale getirilip uygulanmasına denir.

Her üniversite ve enstitüleri farklı yazım kılavuzları yayınlayabilir. Standart bir kılavuz olmadığı için öğrencilerin mutlaka hangi kılavuza göre düzenleme yapmaları gerektiğini bilmeleri önem taşımaktadır. Bu nedenle her tez çalışması için tez formatlama hizmetlerinin gerçekleştirilmesi sırasında enstitü tarafından verilen yazım kılavuzunun incelenmesi gerekir. Bu noktada kılavuza uygun olarak sayfa numaralandırması, kenar boşlukları, içindekileri düzenleme ve yazı fontu gibi birçok noktada formatlama sağlanması gerekir.

Tez çalışmaları için düzenleme yapılması veya formatlama gerçekleştirilmesi, profesyonel bir hizmet almayı gerektirir. Basıma hazır hale getirilmiş bir çalışma sonrasında da akademik jüri karşısında savunma gerçekleştirmek açısından mutlaka tez sunumu hazırlanmalıdır. Sunum ise belirli kriterlere göre tez çalışması içeriğini savunmanız için görseller ve farklı materyaller kullanarak anlatılacak bir çalışmanın hazırlanmasını ifade eder.

Genellikle tez sunumu hazırlanırken akademisyen hocalarınız ile birlikte çalışma yapmanız ve yaklaşık yarım saat süre boyunca yapacağınız savunma için yeterli sonucu elde etmeniz gerekir. Fakat tez sunumunu tezi yazan öğrenci yaptığı için danışmanların bu noktada çok işlevi yoktur. Üniversitelerde öğrencilere akademik çalışmalarda yardımcı olması için görevlendirilen danışmanlar genelde farklı sebeplerden dolayı size yeteri derecede yardımcı olamaz ve zaman ayıramazlar. Belki tez savunmasından önce sunumunuzu inceleyerek size destek olabilirler. Savunmaya doğru zaman baskısı yaşayan öğrencilerin, hatasız ve görsel açıdan güzel bir sunum hazırlamaları çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Bu nedenle tez sunumu hazırlama konusunda profesyonel hizmet almak için kendini kanıtlamış bir firma olan Tez Düzenleme Merkezi tercih edilebilir. Ankara merkezli olan firma WhatsApp üzerinden, uzaktan bağlantı programları sayesinde veya telefon gibi iletişim yöntemleri sayesinde sizlere tez sunumu, tez düzenleme ve tez formatlama gibi bir çok hizmeti verebilmektedir.

Unutmamak gerekir ki yapılan bilimsel çalışmalar ne kadar mükemmel olursa olsun, savunmadan geçmeyen tezler jüri tarafından kabul edilmemekte, jüriden geçtiği halde yazım kılavuzuna göre formatlanmayan tezler ise enstitüler tarafından kabul edilmemektedir. Bu nedenle içerik kadar formatlama da (biçimlendirme) çok önemlidir. Sizin her konuda tecrübeniz ve deneyiminizin olmadığı düşünüldüğünde, tezi yazma aşamasından teslim aşamasına kadar geçen süreçte yeterli donanıma sahip olmanızı beklemek hata olur. Çoğu öğrenci tezini düzenleme aşamasında, tezi yazarken yaşadığından daha fazla zorluğu tezi ilgili üniversitenin yayınladığı yazım kurallarına uydurmakta yaşamaktadır. Bu noktada Tez Düzenleme Merkezi, her zaman profesyonel bir destek sunmayı amaçlayarak öğrencileri büyük bir can sıkıntısından kurtarmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi