Çağımızın Risklerine Karşı ISO 27001 Belgesi



Çağımız, teknolojinin çok yüksek bir gelişim ile hızlı şekilde değiştiği, ancak buna karşılık risklerin de olabildiğince arttığı bir dönem olarak görülmelidir. Bu dönem içerisinde özellikle hangi sektörde yer alırsa alsın tüm işletmelerin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) standardı elde etmesi önemlidir. Bu konuda elde edilen standartlar sayesinde işletme ISO 27001 belgesi sahibi olarak, hem kendi açısından hem de toplum açısından bilgi güvenliği sağlayabilir.

Uluslararası bir standart olarak görülen ISO 27001 belgesi 2013 yılında yapılan düzenleme ile birlikte Uluslararası Standartlar Örgütü tarafından yedinden geliştirilmiştir. İster mikro çapta bir işletme ister çok uluslu büyük bir işletme siber risklere karşı daha güvenli ve daha düşük maliyetli bir koruma elde etmek için bu belgeye sahip olmalıdır.

Bilgi güvenliği ve veri koruma gibi amaçlara hizmet eden ISO 27001 standartları gibi daha kaliteli bir süreç ve yönetim elde etmek açısından da tüm işletmeler ISO 9001 belgesi sahibi olabilir. Aynı şekilde Uluslararası Standartlar Örgütü tarafından belirlenmiş bu nokta sayesinde de işletmelerde daha verimli, gelişmiş ve üretken bir yapı elde edilebilir.

Gıda Yaşam Döngüsünde ISO 22000 Belgesi

Gıda, dünyanın insani olarak en büyük ihtiyacını oluştururken, üretime başlanmasından tüketime ulaşmasına kadar bu sürecin çok iyi bir şekilde yönetilmesi ve kontrol edilmesi gerekir. Bu bağlamda Uluslararası Standartlar Örgütü tarafından BGYS kadar önemli bir şekilde ISO 22000 belgesi ve standartları geliştirilmiştir.

Bugün dünya genelinde gıda sektörü içerisindeki hammadde üretiminden lojistiğe kadar her işletme ISO 22000 belgesi sayesinde daha güvenilir ve sağlıklı bir konuma ulaşmaktadır. Bu belge sektördeki işletmelerin prestij kazanmasını, rakipler arasında fark elde etmesini, hataları önlemesini ve daha güvenli hale gelmesini sağlamaktadır.

ISO belgeleri, hem işletmeler açısından hem pazar açısından hem de müşteri açısından önemli bir yere sahiptir. Uzun ve meşakkatli bir süreç sonucunda elde edilen bu belgeler için Türkiye'de bugün Kılavuz Danışmanlık üzerinden hizmet alan birçok işletme yer almaktadır. Bu işletmeler ISO 9001 belgesi gibi standartları elde etmek için Kılavuz Danışmanlık sayesinde sunulan destek, eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile daha büyük bir başarı elde etmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi