Allah Bir Diyen Kur'an'ı Anlamalıdır

 


İnanç, her insanın temel ihtiyaçlarından biri olmakla birlikte bugün dünyadaki hak dinler içerisinde İslamiyet en fazla yaşanan dinlerden birisidir. Bu dine mensup olabilmek için kişinin kelime-i şehadet getirmiş olması yani Allah bir diyerek, dinin gerekliliklerini yerine getirmesi gerekmektedir. Bu noktada İslamiyet'in kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in okunması ve Kur'an-ı Kerim'in insan nasıl yaratıldı gibi konulardan başlayarak, her konuda verdiği bilgilerin özümsenmesi gerekir.

 

Kur'an-ı Kerim, İslamiyet’i yaşayan her insanın kalbine dokunacak manevi bir yapıya sahip olsa da aslında bilimin ışığında incelendiğinde, bilimsel gerçekleri de bir sır olarak da olsa içinde barındıran büyük bir kaynaktır. Bu kaynak sayesinde insanın yaratılışı Hz. Adem peygamberden itibaren aktarılırken, birçok noktada dinimizin vecibelerinin sağladığı bilimsel faydalar da ortaya çıkmaktadır. Örnek olarak Kur'an-ı Kerim'in okunması sayesinde gerçekleştirilen bir ibadet sonrasında orucun faydaları ile çok önemli bir noktaya ulaşmak mümkündür.

 

Kur'an-ı Kerim'de oruç ile ilgili yer alan ayetler ve açıklamalara bakıldığında, bilim adamları bu noktaları bilimsel gerçekler ile eşleştirmiştir.  Aslında bu sayede oruç tutmanın bilimsel faydaları Kur'an-ı Kerim'de de ifade edilmiş şekilde görülmüştür. Bu nedenle İslam dinine mensup her insanın Kur'an-ı Kerim'i hem maddi hem manevi açıdan öğrenerek, hayatına uyarlaması gerekmektedir. 

 

Kur'an'ın Mucizeleri Hayatınızı Değiştirebilir

 

Manevi açıdan bir Müslümanın yaşaması gerekenler, örnek alması gerekenler ve alması gereken dersler konusunda Kur'an-ı Kerim her zaman en önemli kaynaktır. Ancak Kur'an-ı Kerim kendi içerisinde insanın yaratılışı gibi her konuya açıklık getirirken, içeriğinde bulunan her bilgi sayesinde aslında bilim ile de uyum oluşturmaktadır.

 

Bugün dünya genelinde çok büyük bilim adamlarının gerçekleştirdiği araştırmalar sonucunda oruç tutmanın bilimsel faydaları gibi birçok nokta hakkında yapılan açıklamaların hem bilim hem de Kur'an-ı Kerim bilgileri ışığında uyum sağladığı görülmüştür. Yani bir Müslüman insan nasıl yaratıldı bilgisine ulaşabildiği gibi Kur'an-ı Kerim'de gerçekleştirdiği ibadetlerin kendisi için sağladığı faydalara da ulaşabilir.

 

Bugün orucun faydaları gibi birçok farklı konuda önemli bir platform üzerinde bilgiler elde edilebilir. Bu bağlamda Allah bir platformu temel olarak dini gerçeklerin maddi tesirleri üzerinde durmaktadır. Bu bağlamda Allahbir.com platformunu incelediğinizde, bilimin sahip olduğu önem ile dini gerçeklerin ne kadar birbirine uyuduğunu net olarak görebilirsiniz. Kur'an-ı Kerim ayetleri ve surelerinin bugün evrenin yaratılışı veya metabolizmanın işleyişi gibi bilimsel açıklamalar için aslında nasıl gerçekler barındırdığını Alahbir.com platformunda görebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi