Yarka Tavuk Nedir?

 



Yarka, yumurtlayan tavuk demektir. Yumurta tavuklarının 17. Haftadan 20. Haftaya kadar olan süresine yarka denir. Tavukçuluk sektörünün en önemli şeylerinden birisi yumurtlayan tavuk kalitesidir. Yarka tavuklarımız sizler için en kaliteli ve en iyi yumurtaları üretmektedir. Firmamız tavuk çiftliği için en iyi veteriner hekimler ve en kaliteli yemler ile sahibi olduğu hayvanlara en iyi şekilde bakmaktadır.

Yumurta tavuğu olarak ise çiftliğimizde 3 farklı tür bulunmaktadır. Lohman Brown, Ataks ve Tinted türlerini yetiştirmekteyiz. Bu türler tavuk dünyasının en kaliteli hayvanları olup tamamen organik bir şekilde üretim oluşturmalarıdır.

Ataks tavukları yerli bir türdür. Ankara Tavukçuluk araştırma enstitüsünde üretilmiştir. Organik tavukçuluk için en değerli ve önemli tavuk türlerinden biridir. Yıllık olarak ise 270 civarı yumurta üretir. Oldukça kaliteli bir tavuk türü olan Ataks tavuklarının dezavantajı ise ortalamanın üstünde yem tüketmeleridir.

Lohman Brown, tavuk çiftliği içerisinde bulunan en verimli tavuk türüdür. Yumurtaları kahverengidir. Yıllık olarak 300’den fazla yumurta üretimi yapmaktadır. Bu tavukların en büyük özelliği az yem yiyip çok üretim yapmalarıdır. Et tavuğu olarak değil yumurta tavuğu olarak yetiştirilmektedir. Şirketimiz de sizler için en uygun koşullarda Lohman Brown tavuk türünü yetiştirmektedir.

Tinted tavuk bir yarkadır. Beyaz ve parlak tüyleri vardır. Bu tavuklar oldukça kaliteli ve verimli tavuklardır çünkü az yemle çok üretim yapabilirler. Sağlık olarak da oldukça dayanıklı hayvanlardır. Çiftliğimiz de ise tinted tavukları %100 organik köy yumurtalarının üretimi için kullanılmaktadır. Gönül rahatlığı ile bizleri tercih edebilirsiniz.

Firmamız yalnızca tavukçuluk, yumurta üretimi gibi işleri değil aynı zamanda kümes kurulumu faaliyeti de göstermektedir. Siz de genç bir girişimci olduğunuzu düşünüyorsanız, bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Sizler için en kaliteli ürünlerden en kaliteli kümesleri üretebiliriz. Ayrıca tavuk arayışı içindeyseniz sizler için en kaliteli ve en sağlıklı tavukları sunabiliriz. Üretici olduğumuz kaliteli tavuk ırklarını veteriner hekim kontrolü eşliğinde güvenilir bir şekilde teslim edebiliriz. Kümes kurulumu, tavuk satışı, yumurta alımı gibi konularda arayış içindeyseniz tavuksatisi.com adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Firmamızın sunduğu ücretsiz danışmanlık ve veterinerlik hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi