Yüz Estetiği Nedir, Nasıl Yapılır?



Kim yaşlanmak ister ki? Ne erkek ne kadın... 40 taşına girmiş ya da yaklaşmış birçok insan maalesef yerçekimine karşı koyamaz ve yüzümüz bize bunu sürekli hatırlatır durur. Yaşlanıyorsun... Eğer bu yaşa kadar sağlıklı beslenmediysen, bol su içmediysen, spor yapmadıysan ve en önemlisi yüz yogası yapmadıysan yüz estetiği yaptırmayı düşünmelisin.

Yüz estetiği yüzünüzün oranlarını bozmadan küçük dokunuşlarla yüzün daha genç görünmesini sağlayan işlemler ya da daha ileri düzeyde ise cerrahi işlemlerle size istediğiniz görünümü sağlayan işlemleri içerir. Yüzünüzün tamamına uygulanabileceği gibi bölgesel de olabilir. Örneğin kırışıklıklar mı sizi rahatsız ediyor botoks ya da dolgu işlemiyle ve belirli sürelerde tekrar uygulamalarıyla sarkmalara ve kırışıklıklara meydan okuyabilirsiniz.

Bunlar küçük işlemler tabii ki birde bıçak altına yatıp operasyonda olabilirsiniz. Ünlülerinde çok tercih ettiği genç görünmek için mimiklerini bile kaybetmeyi göze alarak gerçekleştirilen yüz germe, boyun germe işlemleri tercih edilebilmektedir. İyileşmesi zaman alan ve bayağı maliyetli işlemler kişiye göre tercih meselesidir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burnumuz yüzümüzün görünümünü en çok etkileyen organımız. Bazen tıbbi açıdan bazen de estetik kaygılardan dolayı burun estetiği yaptırmamız gerekebilir. Fakat işlemin yapılma şeklinde doktorumuza güvenmek zorundayız. İşlem kapalı ya da açık olarak yapılabilir. Kapalı işlemde başarı oranı daha düşüktür.

Açık yapılan burun ucunun hafif açılarak çıkartılmak ya da eklenmek istenen kıkırdağın dizaynının daha düzgün şekilde yapılabildiği işlem estetik cerrahlar tarafından tavsiye edilen yöntemdir. Küçük fakat zamanla görünmez hale gelen dikişlerde bu nedenle sorun edilmemelidir. Sonuçta istediğimiz, yüzümüze yakışan, küçük kemersiz bir burun için değer.

Medikal Estetik Ne Demektir?

Medikal estetik, estetik cerrahların herhangi bir cerrahi işlem olmadan genel anestezi uygulanmadan, çok uzun sürmeyen, lokal anestezi altında, genellikle klinikte gerçekleştirdikleri işlemlerdir. Medikal estetik uygulamaları botoks, dudak ya da çene dolguları, kimyasal piling işlemleri, saç ekimi işlemleri gibidir.

Medikal estetik uygulamaları estetik kaygılarımızı operasyon olmadan da azaltabileceğimiz işlemlerdir. İster sağlık sorunu nedeniyle isterse estetik kaygısıyla yapılsın estetik uygulamalar kişiye genç ve güzel bir görünüm katacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi