En İyi Yazı Stilleri

 


Yazı stilleri kendinize özel bir isim oluşturmayı istediğiniz zaman harika seçenekleri sizlerle buluşturmaktadır. Yine orijinal yazı tipleri sayesinde tam da sizi yansıtan isimler oluşturabilirsiniz. Ayrıca değişik yazı stilleri sizin profil isminizin çok daha gösterişli olmasını mümkün kılmaktadır. Bu kapsamda devreye yeni nesil platformlar girmektedir.

En iyi yazı stilleri, farklın yazı tiplerinden oluşmaktadır. Yazı tipi ailesi, kontur genişliği, şekil veya genel görünüm gibi ortak tasarım stillerini paylaşan bir yazı tipi grubudur. Yazı tipi tasarımları tipik olarak tamamlamaları amaçlanan tasarım stili türüne göre gruplandırılmaktadır. Burada yazı tiplerinin adları genellikle tarihsel kökenlerinden türetilmektedir.

Günümüz itibariyle yazı tipleri isimleri genellikle anlaşılması kafa karıştırıcı olabilen bir özelliğe sahiptir. Örneğin, Bodoni, on sekizinci yüzyılın sonlarında Giambattista Bodoni tarafından tasarlanan bir yazı tipidir. Times New Roman, Stanley Morison tarafından 1932'de Londra'daki The Times gazetesi için tasarlanan başka bir yazı biçimidir. Bu iki yazı tipi birbirinden farklı olmakla birlikte çok benzer özelliklere sahiptirler! Mesela her ikisi de serif yüzleri kategorisine girer.

Değişik Yazı Stilleri Nelerdir?

İsim, bir kişiyi, yeri, şeyi veya fikri adlandırmak için kullanılan bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. İsimlere genellikle adlandırma sözcükleri veya adlandırma ifadeleri de denilmektedir. Son zamanlarda profil isimleri de sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Profil isimlerinin oluşturulmasında değişik yazı stilleri başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Değişik yazı tasarımları sayesinde hem görsel olarak hem de tasarım olarak son derece etkili profil isimleri oluşturabilirsiniz.

Günümüz itibariyle değişik yazı stilleri uygulanırken bu tarz yazı stillerinin kullanılacağı kelimenin anlamına dikkat etmek gerekmektedir. Bir ismin bir cümlenin öznesi olarak işlev görmesi için belirli bir durum biçiminde olması gerekmektedir. Bu da isme özel bir karakter oluştururken mutlaka dikkatli davranmanın şart olduğu anlamına gelmektedir. Burada tam anlamıyla profesyonel bir düzeyde hizmet sunan bir platformu tercih etmek beraberinde önemli kazanımları getirecektir.

Orijinal yazı tipleri sayesinde isimlerin çok daha nitelikli bir şekilde yazılması mümkün hale gelecektir. Bu aşamada bir vektör yazı tipi dosyası kullanmak beraberinde geniş kapsamlı fırsatları da getirecektir. Çünkü vektör yazı tipi, meta verilerinde, çeşitli boyutlarda oluşturulurken her harf biçiminin etrafına ne kadar alan ayrılması gerektiğine ilişkin talimatlar içerdiğinden geniş kapsamlı kullanım özelliğine sahiptir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi