Genital Siğil Tedavisi



Can sıkıcı bir sorun olarak karşımıza çıkan genital siğillere insan papilloma virüsü (HPV) adı verilen bir virüs neden olmaktadır. Bu tarz siğiller Çok yaygındırlar. Günümüz itibariyle karşılaştığımız 100'den fazla HPV türü vardır. Bazı türleri genital siğillere, bazıları ise rahim ağzı kanserine neden olabilmektedir. Dolayısıyla genital siğiller söz konusu olduğu zaman mutlaka dikkatli olmakta fayda vardır.

Genital siğil tedavisi, siğilin yeri ve tipine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Günümüz koşullarında dondurma, yakma veya lazer tedavisi dahil olmak üzere birçok farklı tedavi mevcuttur. Bazı durumlarda siğiller kendiliğinden geçerler. Ancak bu aylar hatta yıllar alabilir. Bundan dolayı bu tarz bir sorun ortaya çıktığı zaman bir önce tedavi yaptırmakta fayda vardır.

Erkeklerde Genital Siğil Tedavisi

Genital siğiller, insan papilloma virüsünden (HPV) kaynaklanan siğillerdir. Bu virüs oldukça bulaşıcıdır. Yani genital siğilleri olan biriyle cinsel ilişkiye girerek virüs kapabilirsiniz. Erkeklerde genital siğiller de oldukça yaygındır. Dolayısıyla erkeklerde genital siğil tedavisi sıklıkla gündeme gelmektedir. Burada siğilin türüne göre farklı tedavi yöntemleri karşımıza çıkmaktadır.

Temelde iki farklı tür HPV vardır. Bunlar düşük riskli ve yüksek riskli olarak sınıflandırılmaktadır. HPV'nin düşük riskli türleri genital siğillere neden olurken, yüksek riskli türleri kansere neden olabilmektedir.  HPV ciltten cilde temas yoluyla yayılır. Enfekte bir partnerle cinsel ilişki yoluyla yayılabilir ve oral seks, parmaklama ve el işleri sırasında bulaşabilir.

Erkeklerde genital siğil tedavisi gündeme geldiği zaman karşımıza farklı seçenekler çıkmaktadır. Çünkü erkeklerde genital siğilleri tedavi etmenin birkaç farklı yolu vardır. Özellikle siğil dokusunun sıvı nitrojen veya kuru buz ile dondurulması sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Bununla birlikte siğil dokusunu elektrik akımıyla yakmak ve siğil dokusunun bir neşter veya cerrahi aletlerle kesilmesi de sıklıkla karşımıza çıka yöntemler arsında yer almaktadır.

HPV Testi Fiyatı

Kadınlara uygulana bir rahim ağzı tarama testine HPV testi denir. Bu test rahim ağzının değerlendirilmesi için kritik bir öneme sahiptir. Çünkü HPV testi bir nevi kanser öncüsü durumların önceden tespit edilmesini mümkün kılmaktadır. Bu noktada HPV testi fiyatı son zamanlarda çok daha makul bir seviyede olduğundan bu testin yapılması her zaman önerilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi