Siğil Dondurma Nedir?

 


Siğil dondurma işlemi yeni nesil teknolojiler sayesinde çok daha etkili bir düzeyde uygulanmaktadır. Siğiller, bir virüsün neden olduğu yaygın cilt sorunlarından birisidir. Vücudun herhangi bir yerinde görünebilen siğiller; rahatsız edici bir görünümün karşımıza çıkmasını mümkün kılar. Bununla birlikte siğiller en yaygın olarak eller, ayaklar ve yüzde görülürler. Siğiller genellikle küçük, sert yumrular veya bir yumru kümesi olarak görünür. Siğillerin giderilmesi noktasında karşımıza yeni nesil çözümler çıkar.

Siğil dondurma, kişinin ayak, el ve parmaklarındaki siğillerden yapılan bir dondurma işlemini içermektedir. Günümüzde karşılaştığımız birçok siğil türü vardır. Düz siğiller, kırışıklıklar bulunan pürüzsüz bir yüzeye sahiptir.  Siğil dondurma işlemi hemen her tür siğiller için üst düzeyde bir etkiye sahiptir. Burada siğil dondurma işleminin üst düzeyde bir etkiye sahip olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Siğil dondurma kriyoterapi olarak da isimlendirilmektedir. Bu yöntem siğillerin tahrip edilmesi noktasında etkili olan bir teknik olarak karşımıza çıkmaktadır. Siğil dondurma işleminde -79 dereceye sahip sıvı karbondioksit kullanılmaktadır. Hatta kimi zaman -196 derecedeki sıvı nitrojen de bu tarz işlemlerde tercih edilmektedir. Bununla birlikte siğil dondurma işlemi genital bölgede de etkilir.

Siğil Yaktırma Nedir?

Siğiller, ciltte büyüyebilen küçük şişliklerdir ve bunlara bir virüs neden olur. Virüse insan papilloma virüsü denir. 100'den fazla HPV türü vardır. Bazı türleri genital siğillere neden olurken, diğer türleri vücudunuzun diğer bölgelerinde yaygın siğillere neden olur. Siğil yaktırma işlemi siğillerin kalıcı olarak giderilmesi için siğillerin yaktırılması işlemidir.

Siğil aldırma teknikleri söz konusu olduğuz aman karşımıza siğil yaktırma gibi yeni nesil teknikler çıkmaktadır. Bu teknik; kondilom alınmasını esas almaktadır. Bu tür işlemlerde fraksiyonel lazer gibi yöntemler uygulanmaktadır. Böylece üst düzeyde bir etkinin ortaya konulması mümkün hale gelecektir.Tüm bu bilgiler ışığında siğil yaktırma işlemi söz konusu olduğu zaman karşımıza isabetli sonuçlar ortay koyan bir yöntem çıkar.

Siğil Yaktırma Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

Siğil yaktırma işlemi söz konusu olduğu zaman 5 ile 20 dakika arasında bir sürede tamamlanan bir işlemden söz edebiliriz. Bu aşamada seansların sayısının siğil sayısına göre değişiklik gösterdiğini rahatlıkla ifade edebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi