TYT Kitap Müfredatı



Sınıf öğrencilerinin üniversiteye girmeleri için 2 aşamalı sınavdan başarılı olmaları gerekmektedir. TYT, Temel Yeterlilik Testi olarak uygulanan ilk aşama sınavı olarak karşımıza çıkmaktadır. TYT hazırlık süreci yoğun bir çalışma sürecini beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla TYT kitap tercihlerinin isabetli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu sınav temelde; mantıksal düşünme ve akıl yürütme ve proje çözme kabiliyetini ölçmeye yönelik bir sınavdır.

TYT 9 ve 10. Sınıf konularından oluşan bir sınavdır. TYT kitap içerikleri de bu sınıflarda verilen dersleri kapsamaktadır. AYT’ye girecek olan adayların TYT’ye girmeleri gerekmektedir. Lisede gördükleri derslerden sorumlu olan öğrenciler; sınavda çözdükleri sorulara doğru yanıtlar vermek durumundadır. TYT temel olarak AYT için bir ön koşul niteliğini taşımaktadır. Dolayısıyla bu sınava yönelik olan kitapların tamamının üniversite giriş sınavlarına uygun bir müfredata sahip olmaları gerekmektedir.

AYT Kitap Detayları

Üniversiteye yerleşmek isteyen öğrenciler açısından AYT kitap tercihleri kritik bir öneme sahiptir. Çünkü bu tür kitaplar, hem içeriği bakımından hem de konunun işlenişi bakımından kritik bir öneme sahiptir. Bu durumun doğal sonucu olarak AYT kitap tercihlerinin dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu durum hem soru bankaları hem de konu anlatımları açısından geçerliliğini korumaktadır. Özellikle TYT kitaplarının mutlaka kapsamlı bir yapıya sahip olması gerekmektedir.

AYT toplamda 180 dakikada yapılan ve 160 sorudan oluşan bir sınavdır. Bu sınavda öğrencilere 40 matematik, 40 Türkçe, 40 Fen Bilimleri ve yine 40 Sosyal Bilinler sorusu sorulmaktadır. Öğrencilerin kendi alanlarına göre bu sorulara yanıt vermeleri gerekmektedir. Üniversiteye girmek isteyen öğrenciler; TYT oturumundan aldıkları puanın yüzde 40’ı ve AYT oturumunda aldıkların puanın yüzde 60’ını oluşturan toplam sınav puanı üzerinden üniversite başvurularını yapmaktadır.

İlkokul Kitap Müfredatı

İlkokul kitapları, öğrencilerin temel derslerden yeteneklerini geliştirmeye yönelik olarak dersleri kapsamaktadır. İlkokul kitap müfredatı, Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi gibi derslerden oluşmaktadır. Öğrencinin sınıfına göre farklı müfredatlardan söz etmek mümkün olmaktadır. İlkokul kitap müfredatı, öğrencilerin öğrenmelerini kolaylaştıracak ve daha somut bir şekilde dersi anlamalarına yönelik oluşturulmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi