YÖS Sınavı Nedir?

 


YÖS Sınavı; ülkemizde üniversite eğitimi almak isteyen yabancı öğrencilerin girmek durumunda oldukları sınavdır. Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim görmeyi isteyen yabancı öğrencilerin katıldıkları bu sınav; ülkemizde farklı üniversiteler tarafından yapılmaktadır. YÖS Sınavı, ülkemizde tıp, mühendislik, hukuk, mimarlık gibi alanlarda eğitim görmeyi isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girmek durumunda oldukları bir sınavdır.

YÖS Sınavı söz konusu olduğu zaman, matematik, geometri ve genel yetenek alanlarından sorular karşımıza çıkmaktadır. Bu sınavda ortalama 30-40 kadar matematik sorusu, 5-15 kadar geometri sorusu, 40 ile 60 arasında genel yetenek sorusu sorulmaktadır. Ancak bu sınavın içeriğini her üniversite kendisi hazırlamaktadır. Dolayısıyla öğrenciler okumak istedikleri üniversitenin sınav şartlarına uygun bir şekilde çalışmalıdır. YÖS sınavına Mayıs ve Aralık ayı dönemlerinde başvurulmaktadır. Başvuru şartları ve koşulları üniversitelere ait web sitelerinde yer almaktadır.

KPSS Kitap Fiyatları

Kamu Personeli Seçme Sınavı, devlet memuru olmak isteyen lisans mezunu öğrencilerin girdikleri bir sınavdır. Bu sınavda öğrencilerin alanlarıyla ilgili sorular sorulduğu gibi bütün öğrencilerin girmesi gereken Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlardan da sorular sorulmaktadır. KPSS kitapları, öğrencinin bölümüne göre değişiklik göstermektedir. Mesela Eğitim Bilimleri, öğretmen olmayı isteyen öğrenciler için hazırlanmış kitaplardan oluşmaktadır.

KPSS kitap fiyatları, farklı nedenlerden dolayı değişiklik göstermektedir. Burada kitabın sayfa sayısı, yayın evi ve baskı kalitesi gibi kriterle dikkate alınmaktadır. KPSS kitap fiyatları değişiklik gösterdiğinden bu alana yönelik olarak kitap satın almayı isteyenlerin öncesinde kapsamlı bir fiyat araştırması yapmaları gerekmektedir. Böylece KPSS kitaplarının daha uygun fiyatlı bir şekilde satın alınması mümkün hale gelmektedir. Burada, kitapların basım yılına da dikkat etmek gerekmektedir.

AÖL Kitap Fiyatları Ne Kadardır?

Açık Öğretim Lisesi kitapları, liseyi açıktan okuyan öğrenciler için hazırlanmış olan kitaplardır. AÖL kitap fiyatları değişiklik gösterdiğinden bu tür bir kitap satın alacaksanız, detaylı bir fiyat araştırması yapmak önerilmektedir. Tam da bu noktada AÖL kitap fiyatlarına dair bir araştırma yaparken, yayın evine ve kitabın basım tarihine de dikkat etmek gerekmektedir. Ayrıca satın alacağınız kitabın müfredatına da dikkat etmek şarttır!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alarm Sistemi Neden Önemlidir?

ActCAD - 3D Çizim Programı

Araştırma Sonuçları İçin SPSS Veri Girişi